27e editie Dickens Festijn Deventer 

Deventer- Op zaterdag 16 en zondag 17 december komt de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens weer tot leven in Deventer! 

Tussen 11.00 en 17.00 uur komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Het historische Bergkwartier wordt omgetoverd tot een 19e eeuwse Engelse stad uit de tijd van Charles Dickens. Duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

 Het Dickens Festijn vindt voor de 27e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Het festijn speelt zich af in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. 

Foto’s Alex Schokker